Dilluns, 13 De Juliol De 2020
C/ Dr Gassol,1, Vilanova de Bellpuig - 25264 Telèfon: 973 324000 Fax: 973 324321
ajuntament@vilanovabellpuig.ddl.net

Serveis

Orquestra Fantàstica

C/ Major,,

Telèfon: 973 324073

Fax: 973 324046

E-mail: xavmus@eresmas.com

Orquestra Musical Fantàstica
amb repertori de ball popular

 
 El 4 de gener de 1964, feia el seu debut a Vilanova de Bellpuig una orquestra musical amb repertori de ball popular.
Efectivament. Un grup de nois molt joves (entre 15 i 18 anys), sota el suport tècnic d’en Pere Marbà, donava a la llum una formació musical que després d’uns anys d’estudi en els quals també hi col·labora el professor Enric Subirós de Mollerussa, feien realitat un somni.
Aquell grup surgia amb la denominació comercial de Conjunto Juvent’s. La intenció fou de fer actuacions arreu de les nostres contrades. Els fundadors d’aquella obra musicocultural foren: bateria Pepito Cots, contrabaix Xavier Pons, trompeta Jaume Marbà, trompeta Salvador Gorgues, saxo alt Jaume Miquel, saxo alt Jaume Cortecans i saxo tenor Paco Segarra.
Aquest jovent també van fer ampliació d’estudis al Conservatori superior de Música del Liceu de Barcelona.
Com en quasi totes les formacions, aquesta orquestra ha sofert diferents transformacions. Per òbvies circumstàncies, els seus músics han anat canviant.
L’únic fundador que ha estat sempre i durant tots aquests anys “al peu del canó” és en Xavier Pons. Aguantant aquesta mena d’institució com és l’Orquestra de Vilanova que aviat farà 40 anys.
En el transcurs de tots aquests anys i per raons tècniques, també ha canviat de noms: Orquestra Sintonia, Showmen Sintonia i Fantàstica. Últimament i per raons de mercat, d’aquesta darrera formació en surten els mini grupets: Euro i Faràndula.
Al llarg de tant de temps hi ha hagut nombrosos canvis de músics, cantants i cantantes que no posem els seus noms per por de deixar-ne algun, doncs són una quarantena.
L’Orquestra de Vilanova de Bellpuig, en les diferents formacions que han fet, han actuat i portat el nom del poble arreu: per a tot Catalunya, Mallorca, Menorca, País Valencià, les tres províncies aragoneses, Sòria, Burgos, Logronyo, País Basc, Navara, Andorra i dotze actuacions per tot Suïssa.
 
  Per contractar actuacions posar-se en contacte amb:
  Sr. Xavier Pons
  Tel.     973 32 40 73
  Mòbil:  687- 55 80 10
  Fax:    973- 32 40 46
  E-mail: xavmus@eresmas.com

Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web